Haber

Akşener’den RTÜK’e çağrı: Haber suç değildir

ANKARA – DÜZGÜN Parti Genel Başkanı Meral Akşener, RTÜK’ün bazı medya kuruluşlarını cezalandırmak için hazırladığı tezlerle ilgili olarak, “Felaketin boyutlarını ortaya koyan, enkazdan müjde veren ve hepimize nefes aldıran yayınlar sopayı değil takdiri hak ediyor. bir pelerin veya ceza altında. yapılmış.

Akşener yaptığı yazılı açıklamada, milletin bilgi edinme hakkının anayasal güvence altında vazgeçilmez bir hak olduğunu hatırlatarak, “Milletimiz günlerdir afet bölgesinde yaşananları ekrandan öğrenmeye çalışıyor. Üzülerek görüyorum ki; Canımız, devletin elinin kendilerine uzanmasını beklerken, devleti yöneten iktidar, Radyo Televizyon Üst Kurulu aracılığıyla milletimizin bu hakkına müdahale etmeye hazırlanıyor. Bazı yayınları eleştirmek hakkımı saklı tutar; Bu süreçte yakınlarından ve bölgeden haber alma mücadelesi veren aziz milletimizi bilgilendiren, facianın boyutlarını ortaya koyan, bizlere nefes aldıran yayınlar değil, takdiri hak etmektedir. pelerin altına bir sopa ya da bir ceza.”

‘BEDAVA MEDYA HERKESİN BİR GÜN İHTİYACI VAR’

Akşener, hükümetin RTÜK üzerinden cezai planlar yapmak yerine, milletin milyonlarca dolar ödeyerek satın aldığı televizyon kanallarından değil de neden gelişmeleri bağımsız yayın kanallarından izlediğini düşünmesi gerektiğini belirtti. Sayın Cumhurbaşkanı, “yüzyılın felaketi” derken, bu acının ve felaketin boyutlarının bilgisini milletimize aktarmak suç değil, tam tersine bir durum tespitidir. Şunu kimse unutmasın; özgür medyaya herkesin bir gün ihtiyacı olacak. Ve özgür bir medya, özgür bir toplumun en değerli kazanımıdır. Aziz milletimizin haber alma hakkını korumak ve kollamak adına, depremin ilk dakikalarından itibaren sorumlu yayın yapan tüm gazetecilerin ve televizyonların yanında olduğumuzu beyan ediyor, gazeteciliği cezalandırmayı düşünenleri dönmeye davet ediyorum. bu büyük hatadan (DUVAR)

buyukcekmeceajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu